KNSA District 4

De Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie is de belangenbehartiger en de steunpilaar voor alle schietsportverenigingen en sportschutters in Nederland.

District 4 - kalender

<<  <  November 2018  >  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
▲Boven
▼Onder

Wereldkampioenen Historische Wapens in District 4

thumb WK hist.wapens2018 Bij de Wereldkampioenschappen Historische Wapens in het Oostenrijkse Eisenstadt deze week, hebben de Nederlandse schutters Rob Duijf, Leo Mertens en Paul Deen voor mooie successen gezorgd.

Vetterli-O

Met zijn origineel enkelschots percussie geweer heeft Rob Duijf uit het Noord Limburgse Velden de wereldtitel verovert in de individuele wedstrijd 50 meter Vetterli. Zijn teamgenoot Leo Mertens (64) werd tweede.
Naast dat Rob een uitmuntende schutter is vervult hij binnen de schietsport de functie van Voorzitter Districts Technische Commissie Historische Wapens District 4. Uit hoofde hiervan maakt hij het met een team vrijwilligers in het District mogelijk om wedstrijden Historische Wapens doorgang te laten hebben.

Hibuta en Hizadai-O

Tevens vormden Rob Duijf en Leo Mertens samen met Paul Deen een team voor het onderdeel Hibuta. Hiervoor vormden de individuele resultaten van de drie Nederlanders op het onderdeel Hizadai-origineel (50 meter knielend met een enkelschots lontslotgeweer) bij elkaar opgeteld de hoogste score en werden zij Wereldkampioen op het teamonderdeel Hibuta. De individuele score Hizadai-O van Rob Duijf werd tevens beloond met een zilveren medaille.

Nobunaga

Naast deze gouden medaille wonnen Paul, Leo en Rob ook nog een bronzen medaille voor het teamonderdeel Nobunaga. Hun individuele scores Tanegashima-origineel (50 meter staand enkelschots lontslotgeweer) werden hiervoor samengevoegd, wat hun een derde plaats opleverde in de ranglijst.

Lorenzoni-replica

Op het onderdeel Lorenzoni-replica (2x 25 duiven met een percussie geweer) heeft de 72-jarige Bertus Kok uit Hilversum de tweede plaats behaald en gaat naar huis met een zilveren medaille.

Zie ook:

 

Copyrights 2016 © Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie - District 4